På lag for mer rettferdighet!

Kortet som gir velferd

Ordet koshish betyr stå på! Organisasjonen jobber for å bedre vilkårene til mennesker med mental helse-utfordringer. Siden mennesker med nedsatt funksjonsevne er en av gruppene som er i risikosonen for dårlig psykisk helse, er dette også en gruppe Koshish ønsker å prioritere. Derfor arrangerte de workshops i provinsene Gandaki og Bagmati i april. Formålet med arbeidet var å spre kunnskap og bevissthet tilknyttet noe som heter Diability card i Nepal. Dette er en rettighet som gjelder mennesker med psykisk lidelse, intellektuell funksjonsnedsettelse, autisme, hørsels – og synshemming. Kortet bidrar til en viss form for inntekt dersom man har utfordringer med å være i jobb. Kortet gir velferd til de som trenger det aller mest, men dette er kunnskap ikke alle har fått med seg.

Workshop i Kathmandu

  1. Systemsvikt og svakheter tilknyttet disability card.
  2. Hvordan øke kunnskap og bevissthet om kortet, og hvordan dette kan bidra til et bedre liv for mennesker med funksjonsvariasjoner og psykiske utfordringer.
  3. Det ble også hentet inn skriftlige og verbale tilbakemeldinger fra samarbeidspartnere om hvordan man kan jobbe for systemforandring.

Sterkere sammen!